Duszone żeberka z cebulą | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Duszone żeberka z cebulą

14 marca 2016, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:
żeberka wieprzowe – 800 gramów
Gulasz Naturalnie smaczne Knorr – 1 opakowanie
cebula – 2 sztuki
sól – 1 szczypta
pieprz – 1 szczypta
czerwona papryka – 1 szczypta
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny – 3 łyżki
pomidory pelatti z puszki – 1 opakowanie
ząbek czosnku – 2 sztuki

1zol

Sposób przygotowania:
1. Sól, pieprz, czerwoną paprykę i posiekany czosnek wymieszaj razem. Powstałą marynatą oprósz oczyszczone z tłuszczu żeberka i odłóż w chłodne miejsce na około 30 – 40 minut.
2. Po tym czasie żeberka obsmaż z obu stron w garnku, w którym będziesz gotować potrawę.
3. Obsmażone żeberka przełóż na bok, na talerz. W tym samym garnku podsmaż cebule pokrojone w półplasterki, dodaj pomidory, 400ml wody oraz Gulasz Naturalnie smaczne Knorr dla idealnej gęstości sosu. Całość zagotuj.
4. Do gotującego się sosu włóż ponownie żeberka. Mięso duś pod przykryciem do miękkości około 1 godzinę. Gotowe żeberka podawaj z purre z ziemniaków.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co na ściany do salonu?
Moim zdaniem sprawdzą się panele na ścianę. W nowoczesnych wnętrzach świetnie sprawdzą...
Najtrudniejsze kierunki studiów
Moim zdaniem to przyszły student powinien wiedzieć i decydować jakie są jego zainteresowania...
opadająca powieka
Jednym z naturalnych sposobów na zlikwidowanie problemu opadającej powieki są okłady na opadające powieki....
moda męska
Wiosna 2024 to świetny moment na powrót do stylu retro. Płaszcze męskie i cieplejsze...