Drink gruszkowo-lawendowy

22 października 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Można robić specjalnie, a można wykorzystać wywar pozostały przy robieniu deseru ,,Gruszki miodowo-lawendowe”

Czas: 15 minut

Składniki:

2 średnie gruszki

1 czubata łyżka miodu lawendowego ( może być inny )

1 saszetka herbaty lawendowej

aromat waniliowy do smaku

2 łyżki soku z cytryny

kostki lodu

plasterki cytryny (po 1 na porcję)

50 ml Ginu na 3/4 szklanki napoju gruszkowo-lawendowego

Gruszki obrać. Ułożyć w garnuszku, zalać wodą (ok. 3 szklanek), dodać miód, sok z cytryny, aromat waniliowy i herbatkę .Zagotować i gotować 10 minut. Wyjąć gruszki – użyć do deseru

Wywar schłodzić w lodówce, dodać kostki lodu, Ginn, plasterek cytryny na porcję udekorować wg uznania.

file1287762011