Drink gruszkowo-lawendowy

22 października 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Można robić specjalnie, a można wykorzystać wywar pozostały przy robieniu deseru ,,Gruszki miodowo-lawendowe”

Czas: 15 minut

Składniki:

2 średnie gruszki

1 czubata łyżka miodu lawendowego ( może być inny )

1 saszetka herbaty lawendowej

aromat waniliowy do smaku

2 łyżki soku z cytryny

kostki lodu

plasterki cytryny (po 1 na porcję)

50 ml Ginu na 3/4 szklanki napoju gruszkowo-lawendowego

Gruszki obrać. Ułożyć w garnuszku, zalać wodą (ok. 3 szklanek), dodać miód, sok z cytryny, aromat waniliowy i herbatkę .Zagotować i gotować 10 minut. Wyjąć gruszki – użyć do deseru

Wywar schłodzić w lodówce, dodać kostki lodu, Ginn, plasterek cytryny na porcję udekorować wg uznania.

file1287762011



FORUM - bieżące dyskusje

Inhalacje
Jesteśmy w końcu po leczeniu i mam nadzieję, że w to już naprawdę koniec...
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Co do leczenia kanałowego zębów mam nieco wątpliwości czy aby powinno się...
Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.