Dip z karczochów

17 sierpnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
2 mrożone serca karczochów
1/2 szklanki świeżej pietruszki
2 ząbki czosnku
3 łyżki soku z cytryny
1/2 szklanki majonezu
1/2 filiżanki kwaśnej śmietany
1/4 szklanki tartego parmezanu
1/4 łyżeczki soli

Przygotowanie:
Rozmrozić karczochy w kuchence mikrofalowej zgodnie z instrukcją. Karczochy, pietruszkę i czosnek zmiksować dokładnie. Dodać sok z cytryny i ponownie zmiksować. Dodać majonez, śmietanę, parmezan i sól. Przelać do miski, wymieszać. Podawać z krakersami i warzywami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co oznacza ochota na kwaśne?
Ochota na kwaśny smak może nie być tylko zachcianką, ale objawem choroby lub niedoborów...
Podwyżki cen prądu
Podwyżki cen energii mają być wyższe niż zapowiadał rząd. W drugiej połowie...
Banany, którymi można się zatruć…
Jakie banany kupować, a jakich unikać? Wiadomo, że banany są zdrowe, mają dużo potasu, regulują...
Przepis na długowieczność
Niemiecki lekarz Andreas Michelsen ogłosił, że nasze zdrowie w 91% zależy tylko od nas....