Dip paprykowy

17 sierpnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 średni ząbek czosnku, obrany
1 pojemnik serka homogenizowanego o obniżonej zawartości tłuszczu
1 opakowanie palonej czerwonej papryki
2 średnie i osuszone dymki z cybuchem,
2 łyżki świeżego soku z cytryny
3/4 łyżeczki kminku

Przygotowanie:
Czosnek i szczypiorek dokładnie zmiksować. Dodać pozostałe składniki i ponownie zmiksować na gładką masę. Przełożyć do miski, przykryć i przechowywać w lodówce. Nadaje się do spożycia do 3 dni od przygotowania. Idealny do mięs, kiełbasy, krakersów i ziemniaków smażonych.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...