Czekoladowy fondue i owocowy szał

16 lipca 2012, dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

200 gram półsłodkiej czekolady

1/2 szklanki śmietany do ubijania

3 łyżki soku pomarańczowego

1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy

Roztopić czekoladę w garnku do gotowania na parze. Dodać śmietanę, skórkę oraz sok. Wymieszać dokładnie składniki. Wylać do miseczki do fondue ustawionej nad palnikiem. Można zanurzać w nim truskawki, morele, brzoskwinie itd.

fot: redakcja



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...