Czekoladowa rozkosz

25 listopada 2010,
dodał: konieczna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • polewa smak ciemnej czekolady – bez gotowania DELECTA
  • 100 gram  gorzkiej czekolady
  • 60 g mąki
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 5 jajek
  • szczypta soli
  • 10 dag masła
  • 10 dag cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 60 g zmielonych migdałów
  • tłuszcz do formy

Połamaną czekoladę włożyć do rondelka i rozpuścić na parze z masłem i cukrem. Jajka rozbić i ostrożnie oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dodać masło, cukier puder i przestudzoną polewę, utrzeć. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Do masy dodać przesypaną mąkę z proszkiem, oraz migdały. Ciasto delikatnie połączyć  z białkami. Natłuszczoną formę posypać mąką, wlać ciasto. Piec 45 minut w temp. 190°C. Oblać gotową polewą czekoladową, udekorować płatkami migdałowymi.

file1290720869



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...