Curry z wieprzowiny i żółtych warzyw

31 października 2013,
dodał: Anays
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 200 gram żółtej fasolki szparagowej
– kabaczek
– żółta papryka
– 450 gram wieprzowiny
– kawałek imbiru świeżego
– 3 łyżki oleju słonecznikowego
– 2 łyżki curry
– łyżeczka kolendry
– 250 ml bulionu warzywnego
– 2 łyżki sosu rybnego
– łyżeczka brązowego cukru
– limonka
– łyżka szczypiorku

Ugotować fasolkę. Kabaczek pokroić na plasterki, paprykę w paski. Wieprzowinę na małe kwadraciki. Imbir zetrzeć na tarce i wymieszać z 1/2 oleju, proszkiem curry oraz zmiażdżonymi nasionami kolendry. W garnku rozgrzać olej, dodać pastę z curry i imbiru, podgrzewać 2 minuty. Wrzucić mięso, kabaczek i paprykę, smażyć około 5 minut. Dolać bulion i gotować około 45 minut. Doprawić sosem rybnym i cukrem, wlać mleko, sok z limonki, gotować 3 minuty. Dodać fasolkę. Danie posypać szczypiorkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Sens życia - znacie go?
O tak, to może pozwolić poczuć sens każdego jednego dnia. :)
Klub 30+
Jak stuknęła mi czterdziestka, to zaczęłam doceniać tamten okres 30+. Szkoda tylko,...
Sieć C&A
I jak już spadną, to widać, ile są warte te rzeczy. Szkoda tylko...
Jak kształtować w dziecku postawy s…
Postawa rodziców może zaszczepić w dziecku pewne wartości. Oczywiście dzieciak przechodzi przez etap,...