Curry z wieprzowiny i żółtych warzyw | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Curry z wieprzowiny i żółtych warzyw

31 października 2013, dodał: Anays
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 200 gram żółtej fasolki szparagowej
– kabaczek
– żółta papryka
– 450 gram wieprzowiny
– kawałek imbiru świeżego
– 3 łyżki oleju słonecznikowego
– 2 łyżki curry
– łyżeczka kolendry
– 250 ml bulionu warzywnego
– 2 łyżki sosu rybnego
– łyżeczka brązowego cukru
– limonka
– łyżka szczypiorku

Ugotować fasolkę. Kabaczek pokroić na plasterki, paprykę w paski. Wieprzowinę na małe kwadraciki. Imbir zetrzeć na tarce i wymieszać z 1/2 oleju, proszkiem curry oraz zmiażdżonymi nasionami kolendry. W garnku rozgrzać olej, dodać pastę z curry i imbiru, podgrzewać 2 minuty. Wrzucić mięso, kabaczek i paprykę, smażyć około 5 minut. Dolać bulion i gotować około 45 minut. Doprawić sosem rybnym i cukrem, wlać mleko, sok z limonki, gotować 3 minuty. Dodać fasolkę. Danie posypać szczypiorkiem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czy wykupujecie sobie ubezpieczenie…
Warto rozważyć ich zakup, by zapewnić sobie skuteczniejszą ochronę w razie wystąpienia sytuacji awaryjnej....
Wałek czy pędzel do malowania
Jeśli malujemy duże, gładkie powierzchnie, lepiej sięgnijmy po wałek. Pędzel nieumiejętnie użyty może...
Reklama dla firmy z branży monitori…
Reklama powinna być odpowiednio dostosowana do danej grupy odbiorców, zrozumiały, perswazyjny, konstruowany w...
Problemy z trądzikiem
Kłopoty z trądzikiem można rozwiązać, stosując kosmetyki apteczne. Pozbawione konserwantów i sztucznych barwników znakomicie...