Cienkie naleśniki biszkoptowe bez jajek z budyniem
Artykuł zewnętrzny
Naleśniki lubi większość z nas, najczęściej serwujemy je w wersji na słodko z cukrem, dżemem, powidłami, serem lub czekoladowym sosem. Jeden składniki w tym przepisie, powoduje, że naleśniki są wyjątkowo delikatne smaku, puszyste, a na dodatek nie potrzebujesz jajek aby je wykonać.
składniki:
- 2 budynie waniliowe bez cukru
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka mleka 2 %
- 1 szklanka wody gazowanej
- 1/3 szklanki oleju np. rzepakowego lub słonecznikowego
- 3 łyżki cukru
ulubione dodatki np: owoce, dżem ser do nadziania naleśników
- Zmiksować razem budynie, mleko, wodę gazowaną, mąkę i cukier, pod koniec miksowania dodać olej.
- Nakładać chochelką niezbyt dużą ilość ciasta na rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron.
smacznego!