URODA I ZDROWIE

Ciecierzyca po chińsku

29 września 2014, dodał: NaWidelcu
200 g ciecierzyca
200 g makaron
2 pl awokado
2 szt pieczarki
3 szt grzybki mun
3 łyżki sezam
1 szt marchew
1 garść kiełki rzodkiewki
1/3 szt seler
1 szt cebula
1 łyżka sos sojowy
3 łyżki sos słodko-kwaśny
1 łyżka woda

4 ząbki czosnek\

Składniki:

  • 200 g ciecierzyca
  • 200 g makaron
  • 2 pl awokado
  • 2 szt pieczarki
  • 3 szt grzybki mun
  • 3 łyżki sezam
  • 1 szt marchew
  • 1 garść kiełki rzodkiewki
  • 1/3 szt seler
  • 1 szt cebula
  • 1 łyżka sos sojowy
  • 3 łyżki sos słodko-kwaśny
  • 1 łyżka woda
  • 4 ząbki czosnek
  • 2 łyżeczki przyprawy chińskiej

Let’s do it:

Ciecierzycę zalewam wodą i odstawiam na noc.

Gotuję ciecierzycę przez 1,5 godziny. Marchew oraz seler ścieram na tarce, cebulę, grzyby mun i pieczarki kroję w kostkę, wszystko podsmażam w woku.

Dodaję sos sojowy, przyprawę chińską, przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszam, smażę 10 minut.

Dodaję ugotowaną ciecierzycę, mieszam. Zaczynam gotować makaron do woka (3 minuty od momentu wrzenia).

Do patelni dodaję sos słodko-kwaśny. Stopniowo szklankę wody i jeszcze chwilę gotuję aż mam sos.

Nakładam makaron i mieszam. Nakładam na talerz, posypuję pokrojonym w kostkę awokado, sezamem i kiełkami.

Źródło: http://gotujzgulgotkiem.blogspot.com/

file1394836926

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gabinet lekarski
Jeśli chodzi o profesjonalnie wyposażone gabinety ginekologiczne, to polecam Centrum Medyczne Babka Medica...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Sama już przestałam przejmować się wirusem, bo jak zawsze jesienią mam zwykłą infekcję,...
Inicjatywa w stworzeniu trwałego zw…
Żyjemy w czasach, gdzie relacje stały się przejściowe, ludzie są rozpieszczeni i zamiast...
Sklepy dziecięce
Fajne rzeczy dziecięce i w niskich cenach są ostatnio w marketach, warto tam...