Ciasto maślane bez jajek | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Ciasto maślane bez jajek

14 czerwca 2014, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

zapraszam na bloga: http://kolorowapani123.blogspot.com/

Ciasto maślane, bardzo szybkie, idealne do popołudniowej kawy czy herbaty. Pieczemy je około 30 minut, można podać z owocami sezonowymi czy też konfiturą.

składniki:

2 szklanki niecałe cukru (bez dwóch łyżek)
2 szklanki mąki
1/2 szklanka masła
1 łyżeczka sody
1/2 łyżeczki soli
cukier waniliowy eko z prawdziwą wanilią
szklanka maślanki lub zsiadłego mleka

W dużej misce ugniatamy cukier z mąką i masłem. Pół ciasta odkładamy na kruszonkę. Do połowy ciasta dodajemy sól i sodę oraz maślankę i całość porządnie miksujemy. Przekładamy do wysmarowanej formy masłem i np. wiórkami kokosowymi, na wierzch układamy kruszonkę. Pieczemy około 30 minut w temp 180 stopni. Podałam z sezonowymi owocami.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz