Ciasto francuskie z kiwi

21 października 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

pół opakowania mrożonego ciasta francuskiego

pół szklanki płatków migdałowych

4 kiwi

1 serek homogenizowany waniliowy

1 szklanka śmietany 30 %

cukier puder do smaku

  • przepis

Rozmrożone ciasto rozwałkowujemy , wykładamy dno tortownicy , pieczemy w temp 220 st C , około 10 – 15 minut . Ciasto pozostawiamy w formie . Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i dokładnie mieszamy z serkiem homogenizowanym  , wykładamy na ciasto i wyrównujemy powierzchnię . Kiwi  kroimy na plasterki  i rozkładamy na  kremie z serka i śmietany . Ciasto obkładamy płatkami migdałowymi , chłodzimy w lodówce .

file1350799255



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz