Ciastka z musli

4 lutego 2010, dodał: gusia1000
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 0,5 kg. musli z owocami tropikalnymi i orzechami,
  • 25 dag margaryny,
  • 4 jajka,
  • 1 szklanka cukru kryształu, lub ewentualnie trochę mniej, jeżeli komuś jest za słodko,
  • 4 czubate łyżki mąki pszennej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • dowolny olejek zapachowy-kilka kropel.

Smaczne i szybkie ciastka na weekend.

Etapy przygotowania

-Margarynę zagotować na wolnym ogniu i zaparzyć nią musli, a następnie dokładnie wymieszać.
-Dodać cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, olejek i wymieszać.
-Białka ubić na sztywną pianę i wszystko razem ponownie wymieszać.
-Nakładać łyżeczką małe krążki masy na wysmarowaną wcześniej margaryną blachę (lub można blachę wyłożyć papierem do pieczenia) i piec na złoty kolor-15 minut w piekarniku o temperaturze 200 stopni C.
-Zdejmować łopatką kuchenną z blachy jeszcze gorące ciastka  i pozostawić je do ostygnięcia.

file1265299462



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz