chłodnik z melona z szynka parmeńską

24 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Miąższ z 2 melonów gallo
Sok z cytryny do smaku
4 plasterki marynowanego imbiru
8 listków świeżej bazylii
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól, pieprz biały mielony do smaku
4 plastry szynki parmeńskiej
8 wydrążonych kulek z melona miodowego

 

Melona gallo zmiksować z sokiem z cytryny, marynowanym imbirem oraz szczyptą soli i pieprzu, a następnie schłodzić w lodówce. W miseczkach ułożyć zimne kulki z melona miodowego oraz pokrojoną w paseczki szynkę parmeńską. Całość zalać zimnym chłodnikiem, udekorować listkami świeżej mięty i skropić oliwą z oliwek.

 

źródło: www.prymat.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz