Cebule nadziewane fetą

8 lutego 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 2 duże cebule białe i 2 czerwone, 20 dag sera feta, 4 łyżki startego żółtego sera, pieprz, 1/2 cytryny, 4 łyżki jogurtu naturalnego, 2 ząbki czosnku zwykłego lub w oleju włoskim, łyżeczka tymianku.

Cebule obrać, przekroić na pół, wydrążyć kilka wewnętrznych warstw. Wyjęty miąższ drobniutko posiekać, zeszklić na oleju i lekko przestudzić. Cebulę dokładnie umyć, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Fetę utrzeć z jogurtem, sokiem oraz skórką z cytryny. Dodać zeszkloną cebulkę oraz straty ser. Doprawić pieprzem i tymiankiem. Dodać posiekany czosnek. Cebule napełnić masą serową. Ułożyć na tacce do grilowania i piec ok. 20 min.

Dla tych, którzy cenią sobie oryginalność i pomysłowość:)

file1328708498



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...