Carpaccio wołowe

11 grudnia 2009,
dodał: Anays
Artykuł zewnętrzny

składniki na 4 porcje:

– 10-15 dag polędwicy wołowej

– mały kawałek parmezanu

– kilka pieczarek

– 1 czerwona cebula

–  rukola lub sałata fryzowana

– 3 łyżki oliwy

– pieprz

Polędwicę wołową dobrze zmrozić a następnie pokroić w cieniutkie niemal przeźroczyste plasterki, rozłożyc na talerzu wysmarowanym oliwą. Plastry polędwicy posypać cienkimi płatkami parmezanu i plasterkami pieczarek, przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Przybrać sałatą i wiórkami czerwonej cebuli. Podawać natychmiast po przyrządzeniu.

file1260542573



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....