Camembert i Roquefort na krakersach z winogronami

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo szybka i smaczna przekąska .Smak serów Camembert i Roquefort doskonale harmonizuje ze smakiem winogron .

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 12 średniej wielkości słonych krakersów
  • 6 kawałków ( trójkącików ) sera Camembert ( takiej wielkości by się mieściły na krakersach )
  • 6 kawałków ( trójkącików ) sera Roquefort ( takiej wielkości by się mieściły na krakersach )
  • 6 winogron ciemnych
  • 6 winogron zielonych
  • masło do posmarowania krakersów

Krakersy posmarować delikatnie masłem ( tyle by ser położony na krakersie przyklejał się do niego ).Na każdego krakersa położyć trójkącik sera .Obok położyć po 2 połówki ciemnego i połówkę zielonego winogrona ( ciemne przy serze Roquefort , zielone przy serze Camembert .

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D