Camembert i Roquefort na krakersach z winogronami
Artykuł zewnętrzny
Bardzo szybka i smaczna przekąska .Smak serów Camembert i Roquefort doskonale harmonizuje ze smakiem winogron .
Czas : 10 minut
Składniki :
- 12 średniej wielkości słonych krakersów
- 6 kawałków ( trójkącików ) sera Camembert ( takiej wielkości by się mieściły na krakersach )
- 6 kawałków ( trójkącików ) sera Roquefort ( takiej wielkości by się mieściły na krakersach )
- 6 winogron ciemnych
- 6 winogron zielonych
- masło do posmarowania krakersów

Krakersy posmarować delikatnie masłem ( tyle by ser położony na krakersie przyklejał się do niego ).Na każdego krakersa położyć trójkącik sera .Obok położyć po 2 połówki ciemnego i połówkę zielonego winogrona ( ciemne przy serze Roquefort , zielone przy serze Camembert .
nadesłane: Babciagramolka