URODA I ZDROWIE

Camembert grillowany z warzywami i winem

6 lipca 2014, dodał: NaWidelcu
  • camembert 3 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • bakłażan 1/2 szt
  • gałka muszkatołowa mielona 1/2 łyżeczki
  • wytrawny wermut 1/2 szkl

Krok 1

original

Warzywa dokładnie myjemy i kroimy w średniej wielkości kostkę (jak na zdjęciu), mieszamy ze sobą.

Krok 2

original

Kładziemy warzywa na tacce, posypujemy gałką muszkatołową, po 10 minutach polewamy delikatnie winem ( w zagłębienia tacki).

Krok 3

original

Ser kładziemy na folii, grillujemy. Gdy będzie gotowy z jednej strony, przekładamy na drugą, nakłuwamy wierzch, polewamy winem i lekko przyciskamy tak by wsiąknęło do środka.

Krok 4

Przekrajmy serek na pół, podajemy z warzywami.

file1404686677


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Rozwód z orzeczeniem o winie?
Ale zyskuje spokojne życie i własną przestrzeń... A kolejne pieniądze zawsze można zarobić...
Promo szop
Znalazłam właśnie tam info o rabatach w Wólczance - aż do 80% dla wszystkich,...
Szef
To prawda, czasem pracownicy wiedzą lepiej, jak usprawnić działanie firmy, bo siedzą...
Problemy hormonalne
U mnie zaczynają rosnąć 3 włosy na brodzie, czyli za dużo testosteronu...