Camembert grillowany z warzywami i winem
Artykuł zewnętrzny
-
camembert 3 szt
-
papryka czerwona 1 szt
-
bakłażan 1/2 szt
-
gałka muszkatołowa mielona 1/2 łyżeczki
-
wytrawny wermut 1/2 szkl
Krok 1
Warzywa dokładnie myjemy i kroimy w średniej wielkości kostkę (jak na zdjęciu), mieszamy ze sobą.
Krok 2
Kładziemy warzywa na tacce, posypujemy gałką muszkatołową, po 10 minutach polewamy delikatnie winem ( w zagłębienia tacki).
Krok 3
Ser kładziemy na folii, grillujemy. Gdy będzie gotowy z jednej strony, przekładamy na drugą, nakłuwamy wierzch, polewamy winem i lekko przyciskamy tak by wsiąknęło do środka.
Krok 4
Przekrajmy serek na pół, podajemy z warzywami.