Camembert grillowany z warzywami i winem

6 lipca 2014,
dodał: NaWidelcu
Artykuł zewnętrzny
  • camembert 3 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • bakłażan 1/2 szt
  • gałka muszkatołowa mielona 1/2 łyżeczki
  • wytrawny wermut 1/2 szkl

Krok 1

original

Warzywa dokładnie myjemy i kroimy w średniej wielkości kostkę (jak na zdjęciu), mieszamy ze sobą.

Krok 2

original

Kładziemy warzywa na tacce, posypujemy gałką muszkatołową, po 10 minutach polewamy delikatnie winem ( w zagłębienia tacki).

Krok 3

original

Ser kładziemy na folii, grillujemy. Gdy będzie gotowy z jednej strony, przekładamy na drugą, nakłuwamy wierzch, polewamy winem i lekko przyciskamy tak by wsiąknęło do środka.

Krok 4

Przekrajmy serek na pół, podajemy z warzywami.

file1404686677



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...