Burrata z pieczonymi pomidorkami koktajlowymi na kanapki

18 maja 2023, dodał: Katarzyna Lewandowska
Artykuł zewnętrzny

Doskonała szybka przekąska wegetariańska, którą pokochają absolutnie wszyscy! Chrupiąca bagietka podana z pieczonymi pomidorkami koktajlowymi i serem burrata jest pyszna i stanowi idealną przekąską do wina.

burrata z pomidorkami koktajlowymi

 

składniki

ser burrata 1 lub 2 sztuki

30 dag pomidorów koktajlowych

oliwa z oliwek

ząbek czosnku

sól, pieprz

bazylia

Do naczynia żaroodpornego wlewamy dwie łyżki oliwy, pomidorki solimy, pieprzymy i pieczemy w nagrzanym piekarniku 15 minut. Bagietkę przekrawamy na pół, podpiekamy na suchej ptaelni lub w piekarniku, smarujemy ząbkiem czosnku, kładziemy połowę sera burrata, rozsmarowujemy, solimy do smaku, kładziemy upieczone pomidorki oraz listki bazyli.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...