Bukiet młodych marchewek podanych na paluszkach z cukinii

17 lipca 2010,
dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 młode marchewki
mała cukinia
garść ugotowanego i obranego bobu
kilka łodyżek szczypiorku (dekoracja i dip jogurtowy)
2 łyżki jogurtu greckiego
ząbek czosnku
szczypta oregano suszonego
szczypta soli
pieprz mielony

Przygotowanie:

– Warzywa myjemy, osuszamy. Marchewki obieramy i kroimy na ćwiartki, a nieobraną cukinię na ósemki. Gotujemy na parze tak, aby warzywa były al dente. Pozostawiamy do ostygnięcia.
– Jogurt grecki mieszamy w miseczce z oregano, posiekanym szczypiorkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawiamy do smaku.
– Układamy kolejno cukinię, bukiety marchewek zawiązane szczypiorkiem, dip jogurtowy i posypany dookoła posiekany bób.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...