Botwinka najsmaczniejsza 2

28 lutego 2010, dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

*  botwinka mrożona 1,5 pęczka
* natka mrożona 2 łyżki
* koper mrożony 1 łyżka
* buraczki 2 małe
* kwas buraczany 1/2 szkl
* barszcz biały 1/2 szkl
* wegeta 2 łyżeczki
* woda 2 litry
* por pokrojony 1 łyżka
* żeberka 4 szt
* listek laurowy 1 szt
* ziele angielskie 2 szt
* marchew 1 szt
* pietruszka 1 szt
* maggi w płynie wg gustu
* ziemniaki

Żeberka wstawiamy do garnka wsypujemy vegetę i gotujemy. Buraczki obieramy kroimy na cztery. Warzywa obieramy myjemy. Kroimy na małe kawałki dodajemy do wywaru. Dodajemy listek, ziele gotujemy. Kiedy żeberka są już miękkie wyjmujemy, dodajemy pokrojone buraczki i mrożonki gotujemy około15 minut. Na koniec wlewamy kwas buraczany i biały barszcz, gotujemy chwilę. Zaprawiamy śmietaną. Ziemniaki obieramy i gotujemy osobno

file1267378539



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz