Botwinka najsmaczniejsza 2

28 lutego 2010,
dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

*  botwinka mrożona 1,5 pęczka
* natka mrożona 2 łyżki
* koper mrożony 1 łyżka
* buraczki 2 małe
* kwas buraczany 1/2 szkl
* barszcz biały 1/2 szkl
* wegeta 2 łyżeczki
* woda 2 litry
* por pokrojony 1 łyżka
* żeberka 4 szt
* listek laurowy 1 szt
* ziele angielskie 2 szt
* marchew 1 szt
* pietruszka 1 szt
* maggi w płynie wg gustu
* ziemniaki

Żeberka wstawiamy do garnka wsypujemy vegetę i gotujemy. Buraczki obieramy kroimy na cztery. Warzywa obieramy myjemy. Kroimy na małe kawałki dodajemy do wywaru. Dodajemy listek, ziele gotujemy. Kiedy żeberka są już miękkie wyjmujemy, dodajemy pokrojone buraczki i mrożonki gotujemy około15 minut. Na koniec wlewamy kwas buraczany i biały barszcz, gotujemy chwilę. Zaprawiamy śmietaną. Ziemniaki obieramy i gotujemy osobno

file1267378539



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.