Botwina duszona po lwowsku

22 kwietnia 2010, dodał: Kizia Mizia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

5 pęczków botwinki
2 dag masła
1,5 łyżki mąki
pół szklanki gęstej śmietany
kwasek cytrynowy
cukier, sól, łyżka posiekanej natki pietruszki i koperku

Botwinkę oczyścić, odciąć korzonki, starannie opłukać, drobno pokroić i zalać niewielką ilością osolonego wrzątku, dodać średnią szczyptę cukru, nieco kwasku, masło, dusić pod przykryciem 10 minut. Gdy zmięknie, podprawić mąką, zagotować, wymieszać ze śmietaną i zagrzać, nie gotując, podawać w salaterce posypana posiekaną pietruszką oraz koperkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...