Boczek w sosie pomidorowo-selerowym z makaronem

3 października 2013, dodał: snoove
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

15 dag wędzonego boczku
2 małe cebule
3 łodygi selera naciowego

pół pora
pół szkl. bulionu warzywnego
1 mały koncentrat pomidorowy
puszka fasoli czerwonej
35 dag makaronu świderki lub muszelki
50 ml oleju
sól
pieprz
natka pietruszki

Przygotowanie:

Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju, w trakcie dodawać pokrojoną cebulę, por i seler. Wlać bulion i gotować w nim całość przez 5 min. Następnie odsączyć i dodać fasolę oraz koncentrat.
Makaron ugotować al dente, odcedzić, wrzucić do boczku na patelnię, wymieszać. Posypać natką, przyprawić pieprzem i solą.



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D