Boczek w sosie pomidorowo-selerowym z makaronem

3 października 2013, dodał: snoove
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

15 dag wędzonego boczku
2 małe cebule
3 łodygi selera naciowego

pół pora
pół szkl. bulionu warzywnego
1 mały koncentrat pomidorowy
puszka fasoli czerwonej
35 dag makaronu świderki lub muszelki
50 ml oleju
sól
pieprz
natka pietruszki

Przygotowanie:

Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju, w trakcie dodawać pokrojoną cebulę, por i seler. Wlać bulion i gotować w nim całość przez 5 min. Następnie odsączyć i dodać fasolę oraz koncentrat.
Makaron ugotować al dente, odcedzić, wrzucić do boczku na patelnię, wymieszać. Posypać natką, przyprawić pieprzem i solą.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...