Bób w pietruszkowym pesto

25 maja 2010,
dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

100g parmezanu
300g bobu
natka pietruszki
3 ząbki czosnku
garść orzechów włoskich
5 łyżek oliwy z oliwek extra vergine
sól
pieprz

Przygotowanie:

– Bób gotujemy i obieramy ze skórek.
– Pesto: w blenderze miksujemy parmezan, natkę, oliwę, sól i pieprz oraz czosnek.
– Bób układamy na talerzu, na nim pesto i orzechy wloskie. Zajadamy z grzaneczką, pycha!



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...