Blok z białej czekolady z bakaliami

22 marca 2023, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 400 g mleka w proszku
– 200 g masła extra
– około 160 g cukru lub ksylitolu
– 120 ml wody,
– po garści ulubionych bakalii: pistacje, orzechy, rodzynki, żurawina, płatki róż, wiórki kokosowe, migdały itp.
Do garnka wrzucić pokrojone masło, podgrzać na małym ogniu. Do stopionego masła wlać wodę, wsypać cukier lub ksylitol, wymieszać rózgą, aż powstanie jednolita masa. Odstawić na kilka minut do przestudzenia. Dodawać mleko w proszku partiami po 1-3  łyżki cały czas mieszamy.  Dodawać bakalie np: pokruszone orzechy, pokrojone zalane wrzątkiem morele i żurawinę.  Naczynie przeznaczone do wykonania bloku np: blaszkę wąską wyłożyć papierem do pieczenia.  Wyłożyć masę, i wstawić do lodówki na kilka godzin.



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...