Blok z białej czekolady z bakaliami

22 marca 2023, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 400 g mleka w proszku
– 200 g masła extra
– około 160 g cukru lub ksylitolu
– 120 ml wody,
– po garści ulubionych bakalii: pistacje, orzechy, rodzynki, żurawina, płatki róż, wiórki kokosowe, migdały itp.
Do garnka wrzucić pokrojone masło, podgrzać na małym ogniu. Do stopionego masła wlać wodę, wsypać cukier lub ksylitol, wymieszać rózgą, aż powstanie jednolita masa. Odstawić na kilka minut do przestudzenia. Dodawać mleko w proszku partiami po 1-3  łyżki cały czas mieszamy.  Dodawać bakalie np: pokruszone orzechy, pokrojone zalane wrzątkiem morele i żurawinę.  Naczynie przeznaczone do wykonania bloku np: blaszkę wąską wyłożyć papierem do pieczenia.  Wyłożyć masę, i wstawić do lodówki na kilka godzin.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.