Bitki w miodzie

8 lutego 2018, dodał: EKSPERTKA


Czas przygotowania: 25 min.

Składniki:

– 4 kotlety z kością (po 20 dag) schabowe lub z karkówki

– 2 łyżki oleju do smażenia

– 2 łyżki rumu

– 300 ml soku pomarańczowego

– łyżka miodu

– łyżka sosu sojowego jasnego

– tymianek

– owoce jałowca

– sól, pieprz


Przygotowanie:


Mięso rozbić, oprószyć solą i pieprzem i obsmażyć ładnie na gorącym tłuszczu (ok. 5 min.) w grillowej patelni. Wyjąć, posypać tymiankiem i zawinąć w folię. Pozostały tłuszcz zalać rumem i odparować. Wlać sok pomarańczowy, dodać tymianek, sos i miód, zagotować. Przyprawić solą i pieprzem. Zmniejszyć ogień, włożyć mięso i dusić ok. 15–20 min. Bitki w sosie podawać z warzywami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Forever Fields of Green
Zielone źdźbła młodych zbóż, pszenicy i jęczmienia oraz lucerny
Cena:
54,40 zł
Gorset mocno wyszczuplający talię, brzuch
Kkształtuje talię, górne i dolne partie brzucha
Cena:
31 zł
Zestaw prezentowy - smakołyki od ETERNO
Możliwość nadruku na skryzneczce
Cena:
120 zł
Naturalne płatki mydlane do prania Enklare NumberOne
Delikatne dla skóry, wykonane na bazie mydła naturalnego Enklare
Cena:
17,90 zł
Kiełkownica słoikowa
Na kiełki rzodkiewki
Cena:
34 zł
Naturalna witamina C
Wysoka przyswajalność, wzbogacona o bioflawonoidy
Cena:
119 zł

FORUM - bieżące dyskusje

Jak dobrać podkład?
Racja, najlepiej poprosić o pomoc ekspedientkę w drogerii i poprosić o testery....
Powitalnia - napisz kilka słów o so…
Przed chwilką ząlozyłam konto i chciałabym przywitać się na Forum. Jestem Ania i z ogromną...
dobra księgarnia
proponuje aros.pl zawsze taniej niż konkurencja i to bez specjalnych promocji
Zioła i przyprawy
Z korzennych miałam okazję przetestować dziś cynamon z Wietnamu. Szarlotka wyszła z nim...
facebook