Bitki w miodzie

Avatar photo
8 lutego 2018,
dodał: Małgorzata Kopeć
Artykuł zewnętrzny


Czas przygotowania: 25 min.

Składniki:

– 4 kotlety z kością (po 20 dag) schabowe lub z karkówki

– 2 łyżki oleju do smażenia

– 2 łyżki rumu

– 300 ml soku pomarańczowego

– łyżka miodu

– łyżka sosu sojowego jasnego

– tymianek

– owoce jałowca

– sól, pieprz


Przygotowanie:


Mięso rozbić, oprószyć solą i pieprzem i obsmażyć ładnie na gorącym tłuszczu (ok. 5 min.) w grillowej patelni. Wyjąć, posypać tymiankiem i zawinąć w folię. Pozostały tłuszcz zalać rumem i odparować. Wlać sok pomarańczowy, dodać tymianek, sos i miód, zagotować. Przyprawić solą i pieprzem. Zmniejszyć ogień, włożyć mięso i dusić ok. 15–20 min. Bitki w sosie podawać z warzywami.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...