Bitki w miodzie

8 lutego 2018, dodał: Małgorzata Kopeć
Artykuł zewnętrzny


Czas przygotowania: 25 min.

Składniki:

– 4 kotlety z kością (po 20 dag) schabowe lub z karkówki

– 2 łyżki oleju do smażenia

– 2 łyżki rumu

– 300 ml soku pomarańczowego

– łyżka miodu

– łyżka sosu sojowego jasnego

– tymianek

– owoce jałowca

– sól, pieprz


Przygotowanie:


Mięso rozbić, oprószyć solą i pieprzem i obsmażyć ładnie na gorącym tłuszczu (ok. 5 min.) w grillowej patelni. Wyjąć, posypać tymiankiem i zawinąć w folię. Pozostały tłuszcz zalać rumem i odparować. Wlać sok pomarańczowy, dodać tymianek, sos i miód, zagotować. Przyprawić solą i pieprzem. Zmniejszyć ogień, włożyć mięso i dusić ok. 15–20 min. Bitki w sosie podawać z warzywami.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.