Bitki w miodzie

8 lutego 2018, dodał: EKSPERTKA


Czas przygotowania: 25 min.

Składniki:

– 4 kotlety z kością (po 20 dag) schabowe lub z karkówki

– 2 łyżki oleju do smażenia

– 2 łyżki rumu

– 300 ml soku pomarańczowego

– łyżka miodu

– łyżka sosu sojowego jasnego

– tymianek

– owoce jałowca

– sól, pieprz


Przygotowanie:


Mięso rozbić, oprószyć solą i pieprzem i obsmażyć ładnie na gorącym tłuszczu (ok. 5 min.) w grillowej patelni. Wyjąć, posypać tymiankiem i zawinąć w folię. Pozostały tłuszcz zalać rumem i odparować. Wlać sok pomarańczowy, dodać tymianek, sos i miód, zagotować. Przyprawić solą i pieprzem. Zmniejszyć ogień, włożyć mięso i dusić ok. 15–20 min. Bitki w sosie podawać z warzywami.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Pasty curry o oryginalnym, pikantnym smaku i niezapomnianym aromacie
Cena:
12,99 zł
Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ
Sprawdź na bielizna9.com!
Cena:
Naturalna witamina C
Cena:
139 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Ogólnie o zdrowiu
Zgadzam się z odpowiedziami kolegów powyżej.
suche włosy
Osobiście mogę polecić szampon konopny. Włosy są po nim na prawdę miękkie i lśniące....
balsamy do ciała
Ja dawno porzuciłam drogeryjne balsamy, które przynosiły efekt tylko na chwilę, na rzecz...
Cera wrażliwa i naczynkowa - jakie …
Zdecydowanie do cery wrażliwej polecam kosmetyki z olejem konopnym. W moim przypadku zdziałał...