Biszkopt bez jajek
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 1/2 szklanki mąki gryczanej
- 1 szklanka mąki kokosowej
- 1/2 szklanki mąki z amarantusa
- 3/4 szklanki ksylitolu
- 1 czubata łyżeczka sody
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 szklanki oliwy z oliwek
- 1/2 białej części z mleka kokosowego + cała „woda” z mleka kokosowego
- 1 łyżeczka ksylitolu waniliowego
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki wrzucamy do miski razem
- Miksujemy na jednolitą masę
Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem, w temperaturze 180 stopni C przez 10 minut, a przez pozostałe 10 minut tylko z podpiekaniem dolnym
Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”