Bigos z młodej kapusty

23 maja 2019,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 3 średnie główki młodej kapusty, 1 kg mięsa wieprzowego, 3 krótkie laski wędzonej kiełbasy, 2 małe słoiczki przecieru pomidorowego, 5 łyżek ostrego keczupu, 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego, łyżka przyprawy do bigosu, 3 łyżki posiekanego koperku, sól, pieprz.

Mięso ugotować w osolonej wodzie. Następnie wyjąć z wody, przestudzić i drobno pokroić. Kapustę umyć, poszatkować przełożyć do garnka z wodą od gotowania mięsa, dolać trochę wody tak, aby cała kapusta była przykryta, doprawić, gotować ok. godz. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni, wraz z mięsem dodać do bigosu. Dodać resztę składników, doprawić do smaku, dusić jeszcze ok. 15 min.

Nauczyła mnie go robić moja mama:)

file1316099770



FORUM - bieżące dyskusje

Jędrne ramiona
Nie wiem, może trzeba zlikwidować przyczynę, przez którą nie chce Ci się ćwiczyć?...
Sezonowe dekoracje na każdą porę ro…
Czy zmieniacie dekoracje w swoich mieszkaniach w zależności od pory roku? Wadomo,...
Co czytacie w wolnej chwili?
Też lubię, zwłaszcza jeśli poza losami danej osoby pozwala szerzej poznać i zrozumieć...
Tolerancja wśród osób starszych
Ciekawa jestem, dlaczego starsi ludzie są tak mało tolerancyjni. Tak jakby naprawdę bali...