Domowy bigos z kiszonej kapusty

30 maja 2012, dodał: M N
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 5 kg kapusty kiszonej
  • 3 grzyby suszone
  • 1kg łopatki
  • 1 kg kiełbasy podwawelskiej
  • 3 listki laurowe
  • 5 ziarenek ziela ang.
  • 2 łyżeczki jarzynki
  • 100ml koncentratu pomidorowego

    Kapustę przelać wodą i odsączyć. Zalać 3 szk. wody, dodać listki laurowe, jarzynkę, namoczone i pokrojone grzybki, ziele angielskie. Gotować ok. 1,5 godziny. W tym czasie przesmażyć cebulkę i pokrojona w kostkę kiełbasę. Ugotować mięso, które po ostudzeniu rozdrobnić. Do kapusty dodać kiełbasę razem z całymtłuszczem oraz pokrojone mięso. Gotować jeszcze przez godzinę. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i gotować jeszcze 15 minut. Przed podaniem odstawić na godzinę pod przykryciem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz