Biała Kiełbasa

7 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 kg surowej białej kiełbasy
100 g tłuszczu (smalcu lub margaryny)
½ kg cebuli
2 ząbki czosnku
1 szklanka rosołu
1 łyżka kminku Prymat
Sól

Kiełbasę umyć i osuszyć. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać, pokroić w plasterki. W rondlu rozgrzać tłuszcz i obsmażyć na nim kiełbasę. Następnie dodać cebulę, czosnek oraz kminek i dusić na wolnym ogniu przez ok. 10 minut. Kiełbasę nakłuć w kilku miejscach, podlać rosołem i dusić kolejne 10 minut.
Jeśli kiełbasa jest niesłona, należy ją osolić. Podawać na ciepło lub na zimno wystudzoną w sosie, z chrzanem lub ćwikłą i ciemnym pieczywem.

na podstawie: www.prymat.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co oznacza ochota na kwaśne?
Ochota na kwaśny smak może nie być tylko zachcianką, ale objawem choroby lub niedoborów...
Podwyżki cen prądu
Podwyżki cen energii mają być wyższe niż zapowiadał rząd. W drugiej połowie...
Banany, którymi można się zatruć…
Jakie banany kupować, a jakich unikać? Wiadomo, że banany są zdrowe, mają dużo potasu, regulują...
Przepis na długowieczność
Niemiecki lekarz Andreas Michelsen ogłosił, że nasze zdrowie w 91% zależy tylko od nas....