Bananowiec – ciasto

21 kwietnia 2011,
dodał: Joanna Brzezińska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 8 jaj;
  • niepełna szklanka cukru;
  • niepełna szklanka mąki;
  • krem do karpatki Dr. Oetkera;
  • 1 kg bananów;

Białka utrzeć z cukrem. Następnie dodać żółtka, zaś na koniec mąkę. Składniki dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na blachę. Piec pół godziny.

Gotowy biszkopt przekroić na pół. Na dolną warstwę wyłożyć przyrządzony, według zaleceń na opakowaniu, krem karpatkowy Dr. Oetkera i przykryć drugą połową biszkoptu. Wierzch ciasta wyłożyć bananami pokrojonymi w talarki. Ciasto najlepiej spożyć po dokładnym ochłodzeniu w lodówce.



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...