Bananowiec – ciasto

21 kwietnia 2011,
dodał: Joanna Brzezińska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 8 jaj;
  • niepełna szklanka cukru;
  • niepełna szklanka mąki;
  • krem do karpatki Dr. Oetkera;
  • 1 kg bananów;

Białka utrzeć z cukrem. Następnie dodać żółtka, zaś na koniec mąkę. Składniki dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na blachę. Piec pół godziny.

Gotowy biszkopt przekroić na pół. Na dolną warstwę wyłożyć przyrządzony, według zaleceń na opakowaniu, krem karpatkowy Dr. Oetkera i przykryć drugą połową biszkoptu. Wierzch ciasta wyłożyć bananami pokrojonymi w talarki. Ciasto najlepiej spożyć po dokładnym ochłodzeniu w lodówce.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...