Bakłażan w zalewie pomidorowej

22 stycznia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Bakłażan w zalewie pomidorowej – danie dla 1 osoby.
baklazan

Składniki:
1 mały bakłażan
1 dojrzały pomidor
1 szczypta sypkiego czosnku
2 gałązki pietruszki
2 łyżeczki oliwy z oliwek
sól i pieprz

Przygotowanie:
Pokroić bakłażan na cienkie plasterki o grubości 2mm. Wymoczyć je, następnie rozłożyć w naczyniu żaroodpornym i polać odrobiną oliwy, piec przez 20 min ciągle je przewracając. Obrać, wyjąć pestki a następnie zmiksować pomidory z czosnkiem i pietruszką. Wyjąć bakłażany do naczynia i polać je zalewą z pomidorów, posolić i popieprzyć.

na podstawie: www.eurodieta.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...