Bakłażan w zalewie pomidorowej

22 stycznia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Bakłażan w zalewie pomidorowej – danie dla 1 osoby.
baklazan

Składniki:
1 mały bakłażan
1 dojrzały pomidor
1 szczypta sypkiego czosnku
2 gałązki pietruszki
2 łyżeczki oliwy z oliwek
sól i pieprz

Przygotowanie:
Pokroić bakłażan na cienkie plasterki o grubości 2mm. Wymoczyć je, następnie rozłożyć w naczyniu żaroodpornym i polać odrobiną oliwy, piec przez 20 min ciągle je przewracając. Obrać, wyjąć pestki a następnie zmiksować pomidory z czosnkiem i pietruszką. Wyjąć bakłażany do naczynia i polać je zalewą z pomidorów, posolić i popieprzyć.

na podstawie: www.eurodieta.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.