Bakłażan panierowany z serem

30 września 2013, dodał: oliwka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 plastry bakłażana przekrojonego w poprzek (dość grube na dwa palce),
  • 2 grube plastry sera żółtego wielkości plastrów bakłażana,
  • tarta bułka,
  • jajko,
  • sól, pieprz, o
  • lej do smażenia

Przygotowanie:

Przekroić bakłażana docinają do końca. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. W nacięcie wsunąć plaster sera, panierować w jajku i bułce. Smażyć na gorącym tłuszczu z obydwu stron do momentu, aż serw wypłynie ze środka, a panierka będzie złotego koloru.

Podawać z sałatkami lub ryżem.

11



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D