URODA I ZDROWIE

Bakłażan panierowany z serem

30 września 2013, dodał: oliwka

Składniki:

  • 2 plastry bakłażana przekrojonego w poprzek (dość grube na dwa palce),
  • 2 grube plastry sera żółtego wielkości plastrów bakłażana,
  • tarta bułka,
  • jajko,
  • sól, pieprz, o
  • lej do smażenia

Przygotowanie:

Przekroić bakłażana docinają do końca. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. W nacięcie wsunąć plaster sera, panierować w jajku i bułce. Smażyć na gorącym tłuszczu z obydwu stron do momentu, aż serw wypłynie ze środka, a panierka będzie złotego koloru.

Podawać z sałatkami lub ryżem.

11


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Świąteczne prezenty
Ja w tym roku całej rodzinie kupuję botki na sezon zimowy, co prawda...
Plecak damski
Hej co myślicie o takich kolorowych fajnych plecakach do szkoły czy na zakupy?...
Co w swoim wyglądzie lubicie najbar…
> kalafionia napisał/a:> brwi Ja dokładnie tak samo :) i włosy
Jakie schody wybrać?
Fajnym schodami można sobie całkowicie odmienić pomieszczenie. Tak żeby to wyglądało, jak należy....