Bakłażan panierowany z serem

30 września 2013, dodał: oliwka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 plastry bakłażana przekrojonego w poprzek (dość grube na dwa palce),
  • 2 grube plastry sera żółtego wielkości plastrów bakłażana,
  • tarta bułka,
  • jajko,
  • sól, pieprz, o
  • lej do smażenia

Przygotowanie:

Przekroić bakłażana docinają do końca. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. W nacięcie wsunąć plaster sera, panierować w jajku i bułce. Smażyć na gorącym tłuszczu z obydwu stron do momentu, aż serw wypłynie ze środka, a panierka będzie złotego koloru.

Podawać z sałatkami lub ryżem.

11



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.