Bakłażan panierowany z serem

30 września 2013, dodał: oliwka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 plastry bakłażana przekrojonego w poprzek (dość grube na dwa palce),
  • 2 grube plastry sera żółtego wielkości plastrów bakłażana,
  • tarta bułka,
  • jajko,
  • sól, pieprz, o
  • lej do smażenia

Przygotowanie:

Przekroić bakłażana docinają do końca. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. W nacięcie wsunąć plaster sera, panierować w jajku i bułce. Smażyć na gorącym tłuszczu z obydwu stron do momentu, aż serw wypłynie ze środka, a panierka będzie złotego koloru.

Podawać z sałatkami lub ryżem.

11



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...