Babka ziemniaczana

11 października 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

ziemniaki 2 kg
cebula 3 szt duże
wegeta 2 łyżki
pieprz  1 łyżeczka
boczek wędzony 30 dag
kiełbasa cienka 30 dag
jajka 2 szt
smalec 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka

Ziemniaki i cebulę obrać zetrzeć na tarce.. Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę i przesmażyć na smalcu.(zostawić kilka plasterków na wierzch).Do startych ziemniaków dodać boczek z tłuszczem, wegetę i pieprz, mąkę oraz jajka. Wszystko wymieszać. Na blaszkę wylać masę ziemniaczaną.  Na wierzchu poukładać plasterki boczku. Piec w temp. 180 stopni C 1,5 godziny.

file1286790469



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz