Babka z malinami z polewą

27 października 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

40 dag mąki, kost. margaryny,

3/4 szkl. cukru,

cukier waniliowy,

10 dag mąki ziemniaczanej,

2 łyżeczki proszku do pieczenia,

4 jajka,

40 dag malin,

20 dag czekolady,

5 dag orzechów,

4 łyżki mleka.

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać ubite białka, wymieszać. Dodać mąkę z proszkiem i cukier waniliowy. Dodać maliny (mrożonych nie rozmrażać!). Piec ok. godz w temp. 180st. Mleko podgrzać, dodać połamaną czekoladę i, mieszając, rozpuścić. Dodać pokrojone orzechy. Polać zimną babkę.

file1319717682



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz