Babeczki z nadzieniem budyniowym

22 lutego 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

    Babeczki smakują wyśmienicie, polecam.

    • 1,5 szklanki mąki (200 ml)
    • 1/2 kostki margaryny (125 gram)
    • 1 łyżka cukru waniliowego
    • 3 żółtka
    • szczypta soli
    • 2 łyżki cukru (płaskie)
    • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.

    Masa budyniowa:

    • 1/2 litra mleka
    • 1 budyń śmietankowy z cukrem (40g)
    • 1/2 budyniu waniliowego z cukrem (20g)
    • cukier puder wymieszany z wanilią do posypania
    • masło do wysmarowania foremek

    Z podanych składników zagnieść ciasto. Stolnicę podsypać cieniutko mąką.
    Rozwałkować z połowy ciasta cienki placek i wycinać foremką do babeczek kółeczka. Foremki wysmarować lekko rozpuszczonym masłem (używając pędzelka). Wykładać cienko foremki, urywając po kawałku ciasta. Ugotować budyń i przestudzonym nadziewać szprycą do tortu babeczki. Przykryć kółeczkami z ciasta dobrze dociskając brzegi. Piec w 180 st C około 20 min, aż babeczki upieką się na złoty kolor . Posypać cukrem pudrem wymieszanym z wanilią.
    Smacznego.

    file1266852899



    FORUM - bieżące dyskusje

    Naturalne kosmetyki
    Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
    Typy mężczyzn
    Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
    Jak można zostać dietetykiem
    Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
    leczenie niepłodnosci
    Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...