Botwinka

6 sierpnia 2012, dodał: Ewunia
Artykuł zewnętrzny

Młodą botwinkę (4 pęczki) oskrobać i umyć, drobno poszatkować podlać wodą dodać odrobinę cukru i soli dusić ok 10 minut dodać poszatkowaną dymkę i smażyć z botwinką aż do zeszklenia się dymki. Odstawić garnek z ognia. Do garnka wlać sok z jednej cytryny dodać 100 ml śmietany oraz 1 litr maślanki doprawić solą, cukrem i pieprzem ,polecam także dodanie obranego ogórka jajka szczypioru, mięsa, kalarepki, rzodkiewki, ziemniaczków lub jako hit grillowanej cukinii.

Gotowe –  zapraszam do spróbowania !!!

file1344270883



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co oznacza ochota na kwaśne?
Ochota na kwaśny smak może nie być tylko zachcianką, ale objawem choroby lub niedoborów...
Podwyżki cen prądu
Podwyżki cen energii mają być wyższe niż zapowiadał rząd. W drugiej połowie...
Banany, którymi można się zatruć…
Jakie banany kupować, a jakich unikać? Wiadomo, że banany są zdrowe, mają dużo potasu, regulują...
Przepis na długowieczność
Niemiecki lekarz Andreas Michelsen ogłosił, że nasze zdrowie w 91% zależy tylko od nas....