Aligot – puree ziemniaczane

15 września 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1,25 kg ziemniaków
– 1/2 główki czosnku
– 0,5 kg startego żółtego sera
– 10 dag masła
– 4 łyżki creme fraiche (śmietany)
– sól, pieprz

Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wozie do miękkości i odcedzić. Ubić z masłem, posiekanym czosnkiem i startym żółtym serem do otrzymania gładkiej kremowej masy. Dodać creme fraiche, pieprz i dokładnie wymieszać. Podawać gorące na podgrzanym półmisku.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....