Aligot – puree ziemniaczane | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Aligot – puree ziemniaczane

15 września 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

składniki:

– 1,25 kg ziemniaków
– 1/2 główki czosnku
– 0,5 kg startego żółtego sera
– 10 dag masła
– 4 łyżki creme fraiche (śmietany)
– sól, pieprz

Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wozie do miękkości i odcedzić. Ubić z masłem, posiekanym czosnkiem i startym żółtym serem do otrzymania gładkiej kremowej masy. Dodać creme fraiche, pieprz i dokładnie wymieszać. Podawać gorące na podgrzanym półmisku.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz