Aligot – puree ziemniaczane

15 września 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1,25 kg ziemniaków
– 1/2 główki czosnku
– 0,5 kg startego żółtego sera
– 10 dag masła
– 4 łyżki creme fraiche (śmietany)
– sól, pieprz

Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wozie do miękkości i odcedzić. Ubić z masłem, posiekanym czosnkiem i startym żółtym serem do otrzymania gładkiej kremowej masy. Dodać creme fraiche, pieprz i dokładnie wymieszać. Podawać gorące na podgrzanym półmisku.



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...