kanapka z grillowanym schabem

24 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

800 g schabu karkowego Prime Food
Marynata:
100 ml oliwy z oliwek
Przyprawa do karkówki Prymat

4 bułki piwne
200 g świeżych pieczarek
Oliwa z oliwek do smażenia
Suszona natka pietruszki Prymat
1 biała cebula
1 czerwona cebula
80 g tartego sera oscypek
100 g świeżych liści szpinaku
½ główki sałaty radicchio
Sos Cesar (lub ew. inny sos majonezowy bądź jogurtowy)
40 g masła roślinnego
4 obrane ogórki małosolne
Sól czosnkowa Prymat
Grubomielony czarny pieprz Prymat

Umyty i osuszony schab pokroić na 4 kotlety, lekko je rozbić, zamarynować w oliwie z oliwek połączonej z przyprawą do karkówki Prymat i odstawić na 2 godziny do lodówki.
Pieczarki pokroić na cząstki, usmażyć na oliwie z oliwek, doprawić do smaku solą i pieprzem, a na końcu dodać suszoną natkę pietruszki Prymat.
Szpinak i sałatę umyć, osuszyć i tuż przed podaniem połączyć z sosem cesarskim. Cebulę pokroić w krążki.
Mięso wyjąć z marynaty i grillować po około 6 minut z każdej ze stron.
Bułkę przekroić na pół, posmarować masłem, ułożyć na niej szpinak i sałatę radicchio. Na chrupiących sałatach umieścić soczystą karkówkę, a na niej usmażone pieczarki, krążki cebuli i tarty oscypek. Tak przygotowaną kanapkę podawać z obranymi ogórkami małosolnymi.

źródło: www.prymat.pl