Wątróbka drobiowa na jabłku

13 lutego 2011, dodał: Henia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 40 dag wątróbki drobiowej
  • 1 duże jabłko
  • olej+masło do smażenia
  • mąka, sól, pieprz

Wątróbkę umyć i osuszyć dokładnie. Na patelni rozgrzać olej z łyżeczką masła. Wątróbkę otoczyć w mące i smażyć.Stopień wysmażenia zależy od upodobań – ja lubię mocno wysmażoną.Wątróbkę zdjąć a na pozostałym tłuszczu króciutko obsmażyć pokrojone w plastry jabłka.Ułożyć na talerzu jabłka a na nich wątróbkę.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.