Gulasz wołowy

29 września 2013, dodał: Yolana
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

30 dkg pieczeniowej wołowiny

20 dkg pieczarek

1 duża cebula

4 średnie czerwone papryki

5 średnich ząbków czosnku

1 puszka konserwowego groszku (wraz z zalewą)

100 ml jogurtu naturalnego

100 ml śmietany 12%

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka kolorowego mielonego pieprzu

5 łyżek oleju ryżowego

Wołowinę kroimy w kostkę o boku ok. 1 cm. Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy. Paprykę kroimy w słupki o długości ok. 1 cm. Pieczarki kroimy w plasterki o grubości ok. 2 mm. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy wołowinę i smażymy pod przykryciem około 15 minut. Dodajemy cebulę i czosnek, smażymy kolejne 10 minut. Dokładamy pieczarki i smażymy następne 10 minut (wciąż pod przykryciem). Na końcu wlewamy groszek wraz z zalewą, doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy paprykę, pieprz i ½ soli. Jogurt mieszamy ze śmietaną i  resztą soli, wlewamy do gulaszu i doprowadzamy do wrzenia.

Smacznego!

file1296836713



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Kserostomia - suchość w ustach
Kserostomia jest to – potocznie mówiąc - uczucie suchości w jamie ustnej, powstałe...
Zaburzenia osobowości
Zaburzenia osobowości można leczyć. Wiele z osób, które na nie cierpią, po otrzymaniu odpowiedniej...
Panga - czy warto ją jeść?
Panga, ze względu na niską wartość odżywczą oraz wysoki stopień zanieczyszczenia, nie jest rybą...
Emocjonalna huśtawka w związku
Nieustanna huśtawka emocjonalna może prowadzić do permanentnego obniżenia nastroju, stresu, lęku, a nawet...