Faszerowana główka kapusty

30 września 2013, dodał: outside
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
1 średnia główka kapusty
50 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
10 dag ryżu
2 łyżki masła
2 cebule
litr bulionu wołowego
sos pomidorowy
koperek
pieprz, sól

Przygotowanie:
Z kapusty wykroić głąb. Włożyć ją do dużego garnka wycięciem do dołu. Gotować na małym ogniu, aż wierzchnie liście stracą kruchość.
Wyjąć główkę, ostudzić, ściągnąć elastyczne liście. Znowu włożyć do wody i dalej gotować, aż kolejne liście zmiękną. Ugotować ryż na półmiękko, cebulę posiekać i zrumienić na maśle. Dodać do mięsa i ryżu. Wymieszać i przyprawić. Z liści pościnać nerwy. Największe liście posmarować od środka warstwą mięsa z ryżem  cebulą. Przycisnąć kolejną warstwą liści, którą przełożyć znów tą masą. Utworzyć w ten sposób kilka warstw. Główkę włożyć do garnka, zalać gorącym bulionem, gotować n małym ogniu ok. godziny. Podawać z sosem pomidorowym, tak jak gołąbki.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...