Schab z karmelizowaną w miodzie i żurawinie gruszką
Artykuł zewnętrzny
Bardzo smaczny schab z owocową nutą .
Czas : 20 minut
Składniki :
2 kotlety schabowe b/k
1 łyżeczka mąki
1 łyżka masła
½ gruszki
1 łyżeczka miodu
2 łyżki suszonej żurawiny
sól
pieprz mielony
4 łyżki wody
Kotlety schabowe posolić i popieprzyć . Posypać mąką ( nadmiar strząsnąć ). Masło podgrzać na średniej patelni .Smażyć kotlety z obu stron na rumiano po 3 minuty z każdej strony .Zdjąć kotlety z patelni i trzymać przykryte w cieple .Na patelnię wrzucić żurawinę , dodać miód i wlać wodę .Zagotować . Gruszkę obrać i usunąć gniazdo nasienne .Przekroić na 4 plasterki i włożyć na patelnię z miodem i żurawiną .Smażyć chwilę .
Dołożyć schab i podgrzać .
Podawać schab obłożony gruszką z żurawinami .