Schab z karmelizowaną w miodzie i żurawinie gruszką

5 listopada 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo smaczny schab z owocową nutą .

Czas : 20 minut

Składniki :

2 kotlety schabowe b/k

1 łyżeczka mąki

1 łyżka masła

½ gruszki

1 łyżeczka miodu

2 łyżki suszonej żurawiny

sól

pieprz mielony

4 łyżki wody

Kotlety schabowe posolić i popieprzyć . Posypać mąką ( nadmiar strząsnąć ). Masło podgrzać na średniej patelni .Smażyć kotlety z obu stron na rumiano po 3 minuty z każdej strony .Zdjąć kotlety z patelni i trzymać przykryte w cieple .Na patelnię wrzucić żurawinę , dodać miód i wlać wodę .Zagotować . Gruszkę obrać i usunąć gniazdo nasienne .Przekroić na 4 plasterki i włożyć na patelnię z miodem i żurawiną .Smażyć chwilę .

Dołożyć schab i podgrzać .

Podawać schab obłożony gruszką z żurawinami .

file1257425192