Naleśniki wegetariańskie

7 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Usmażyć cienkie naleśniki ze składników:

  • szklanka mleka
  • 2 jaja
  • 1,5 szklanki mąki
  • szklanka wody
  • sól

nadzienie:

  • 20 dag pieczarek
  • łyżka masła
  • kiszony ogórek
  • pomidor
  • czerwona cebula
  • puszka kukurydzy
  • 5 dag startego żółtego sera
  • natka pietruszki

Na masełku usmażyć pieczarki pokrojone w plasterki, do ostudzonych grzybów, dodać pokrojony w cienkie plasterki ogórek kiszony, pomidor, pokrojoną w kostkę cebulę i kukurydzę, ser zetrzeć na tarce i dodać do całości, doprawić, dodać natkę pietruszki, zawijać w koperty i polać sosem czosnkowym lub keczupem.