Arbuzowy Drink

14 stycznia 2011,
dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 75 dag miąższu z arbuza
  • 2 duże cytryny
  • 100 ml wytrawnego szampana
  • 4 plasterki cytryny
  • cząstki arbuza do dekoracji

Cytryny wyszorować,przekroić na pół,łyżeczką wyjąć miąższ, pokroić na małe kawałki.Miąższ wraz z sokiem nałożyć do naczynia i zamrażać, co jakiś czas mieszając. Miąższ z arbuza zmiksować z sorbetem cytrynowym. Dodać mocno schłodzonego szampana, dokładnie wymieszać, schłodzić w lodówce. Porcje sorbetu nakładać do pucharków. Przybrać kawałkami arbuza i plasterkami cytryny.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...