Schab z papryką z Garnka Rzymskiego

2 listopada 2009,
dodał: Roemertopf.pl
Artykuł zewnętrzny

Składniki

600 gram schabu
po jednej papryce; czerwona, zielona, żółta
1 pomidor
2 ząbki czosnku
2 cebule
1 szklanki czerwonego wina
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczki cukru
Szczypta cynamonu
Świeżo zmielony pieprz
sól

Przygotowanie:

Umyć mięso, wytrzeć do sucha i oczyścić z błon, doprawić solą i pieprzem.
Papryki umyć, pociąć na duże kawałki, wewnątrz oczyścić, poukładać w rzymskim garnku uprzednio namoczonym w wodzie. Posolić, popieprzyć, dodać cukru i cynamonu, polać winem , 1 szklanką wody i 1 łyżka oleju.

Przykryć garnek i piec.
Sparzyć pomidora, obrać ze skórki i pokroić. podsmażyć pokrojony w kostkę czosnek i cebulę.

Mięso obsmażyć z każdej strony i po ok. 30 minutach duszenia papryki włożyć do garnka. Dodać kawałki pomidora.

Po upieczeniu doprawić solą i pieprzem.

Podawać z ryżem.

Czas przygotowania  65 minut



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....