Roladki indycze z zielonym pesto

15 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

4 sznycle z indyka po 15 dag każdy
sól, pieprz
pół szklanki pesto
30 dag makaronu tagiatelle
2 łyżki oleju
4 łyżki startego parmezanu
po 1/2 szklanki białego wina, bulionu drobiowego oraz słodkiej śmietanki
2 łyżki masła
pomidorki koktajlowe do dekoracji

W garnku zagotować posoloną wodę, ugotować makaron. Sznycle opłukać, wytrzeć do sucha, mięso oprószyć solą, pieprze, lekko rozbić, posmarować każdy płat mięsa pesto, posypać parmezanem, zwinąć w ruloniki i spiąć wykałaczką. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, przełożyć na talerz. Do tłuszczu z patelni dodać wino, bulion i śmietanę, zagotować i doprawić do smaku. Roladki podgrzać w sosie, makaron odcedzić, ułożyć obok roladek, polać sosem, dekorować pomidorkami.

jak zrobić pesto znajdziesz tutaj:

https://urodaizdrowie.pl/pesto