Słodka choinka – ciasto
Artykuł zewnętrzny
składniki:
2 szklanki mąki
3 żółtka
śmietana
łyżka octu
cukier puder
duża wykałaczka
srebrne perełki do dekoracji
olej
4 kostki czekolady mlecznej Wawel
łyżeczka śmietany
Z mąki, żółtek, octu i śmietany zagnieść gęste ciasto, cienko rozwałkować, wycinać kółka od największego do najmniejszego, potem z kółek wycinać gwiazdki, smażyć na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron, układać upieczone gwiazdki na ręczniku papierowym, jak wystygną nabijać na wykałaczkę od największej do najmniejszej gwiazdki, na koniec choinki nałożyć gwiazdkę, czekoladę rozpuścić z łyżeczką śmietany, nakładać na końce gwiazdek odrobinę czekolady i perełkę, tak ozdobić całą choinkę, na koniec posypać cukrem pudrem.
Wiola333