Paluszki grissini z szynką zapiekane lub nie z dipami

13 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 opakowania paluszków grissini
10 dag cieniutkich plasterków szynki parmeńskiej
po 10 dag zielonych i czarnych oliwek
2 opakowania serka homogenizowanego
łyżka mieszanki posiekanych ziół
łyżka pasty paprykowej
sól czosnkowa
3 krople tabasco
sól, pieprz, papryka słodka mielona

Paluszki owinąć szynką, wstawić do wysokich szklanek (można je też zapiec na grillu w przyprawach). Jeden serek homogenizowany wymieszać z ziołami (bazylia, oregano itp) Doprawić pieprzem, sola czosnkową. Przełożyć do miseczki, drugi serek wymieszać z pastą paprykową np: ajvar, doprawić pieprzem, tabasco, solą i przełożyć do drugiej miseczki. Obok położyć w miseczce oliwki.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz