Muszle zapiekane z PESTO

7 grudnia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Makaron muszle
Mięso drobiowe gotowane
1 cebula
kawałek czerstwej bułki
sól
pieprz
sos sojowy
ser gouda

sos PESTO

Bazylia 1 pęczek (lub doniczka)
10 dag startego parmezanu
2 – 3 ząbki czosnku
parę orzechów włoskich
oliwa z oliwek
dowolny makaron
Gotowane mięso, podsmażoną cebulę i namoczoną, odciśniętą bułkę zemleć w maszynce. Dodać jajko, przyprawy sos sojowy, wymieszać. Muszle ugotować al. dente. Nadziać farszem mięsnym do połowy a na wierzch położyć po łyżeczce Pesto. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zapiec w piekarniku 20 minut. Podawać jako ciepłą zakąskę.

file1291721743



FORUM - bieżące dyskusje

Jędrne ramiona
Nie wiem, może trzeba zlikwidować przyczynę, przez którą nie chce Ci się ćwiczyć?...
Sezonowe dekoracje na każdą porę ro…
Czy zmieniacie dekoracje w swoich mieszkaniach w zależności od pory roku? Wadomo,...
Co czytacie w wolnej chwili?
Też lubię, zwłaszcza jeśli poza losami danej osoby pozwala szerzej poznać i zrozumieć...
Tolerancja wśród osób starszych
Ciekawa jestem, dlaczego starsi ludzie są tak mało tolerancyjni. Tak jakby naprawdę bali...