Pasztet z cukini

7 grudnia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Cukinia  3 szkl
  • tarta bułka 3 szkl
  • olej  1/2 szkl
  • cebula  15 dag
  • marchew  15 dag
  • jajka  3 szt
  • ser żółty  20 dag
  • natka pietruszki
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • papryka mielona słodka
  • KNORR Delikat do mięs

Cukinie, marchewkę i cebulę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Odciskamy sok z cukinii. Wszystko mieszamy, dodajemy bułkę  tartą, jajka, żółty ser starty na tarce o drobnych oczkach, olej, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy do smaku. Całość dokładnie wyrabiamy, przyprawiamy do smaku i odstawiamy na 20 minut. Przekładamy do formy keksówki i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 60 minut. Z formy wyjmujemy jak wystygnie.

file1291721469



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...